skip to Main Content
Quarry Hill
A dedicated student village in the centre of Falmouth.
quarry hill 3
Quarry Hill
Project Description

ECE Westworks were appointed to design a dedicated student village in the centre of Falmouth, located on the site of an existing car park. The project comprises of 4 student residential blocks organised in a radial fashion, as well as a car parking block to house all parking spaces existing on site.

The proposals include green roofs and feature green walls to present a flagship approach to enhancing the local environment and green spaces. The buildings are set out in such a way as to maximise energy potential from rooftop PVs.

Each block connects at one end of the site, creating enclosed courtyards while maximising space efficiencies. The scheme has been designed to have a low visual impact on the local surroundings and blend into the natural environment.

Contact Us
Project Details
Client:Undisclosed
Value:£20m
Location:Falmouth
Service:RIBA Stages 0-6
Service Use:Student Residential
Notes:
- 300+ bed spaces
- Retail and public parking
- Brownfield site with complex typography